Wednesday, January 17, 2007

Tuburile – o bucurie cat inima copiilor!


Cat de putin inseamna atat de mult! Un spatiu de joaca de aproximativ 25 mp, amenajat la subsolul Mallului Vitan, strange in interiorul sau zilnic foarte multi copii. Sistemul de tuburi si plasa sub forma de labirint, pe doua nivele este pentru toti copiii cea mai mare bucurie. Si asta pentru ca datorita miscarii nivelul de energie este mare, datorita sistemelor de comunicare copiii invata sa se joace, sa relationeze, sa se ajute, sa schimbe intre ei experiente.

Cine vrea sa obtina un copil activ in cateva clipe trebuie doar sa ajunga aici. Copilul vede de la distanta uriasul sistem si isi grabeste pasii catre el, cere sa fie descaltat si apoi odata ce este asezat in zona de bile se arunca in ele si intra in ritmul celorlalati copii. Cauta sa vada cum poate continua aventura si atunci se strecoara prin deschizaturi si trece dintr-un compartiment in altul pentru ca la final sa o ia de la capat.

Labirintul tuburilor este asisderea expeditiilor, forma ideala de cunoastere si traseul propus este pe principiul parcurge si descopera ! Acestea sunt forme ideale de mentinere a entuziasmului si motivatiei. Mai poti intalni aici cercetarea cu ajutorul imaginatiei, testarea increderii in puterea lor de zbura, de a fi supermani, si exercitii de intelegere si interpretare adevarate atat pentru oameni cat si pentru copii……

Un prieten, pictor, ii picteaza fetitei lui, Ilinca, tuburile seara de seara atunci cand nu ajung la ele si, poate, si de aceea mie sistemul de tuburi mi se pare ca seamana cu o mare inima, mai ales ca este rosu, iar copiii miscandu-se in sus si in jos sunt ceea ce-i dau viata. Cand ma gandesc ca multi copii adorm cu ele in gand….

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home