Monday, January 8, 2007

Cautarea lui Rudolf!






Nu este un film politist dar suspansul si metoda urmaririi se apropie de atomsfera din filmele politiste. Urmaritul si urmaritorul o sa intelegeti imediat cine sunt!
Urmaritul este Rudolf, un ren de jucarie, ce este drept, foarte dragut care canta si danseza de dimensiuni aproximative: inaltime
30 cm pana in varful coarnelor in pozitie sezand, cu circumferinta in zona abdomenului de 25 cm ! Urmaritorul Alessia, copil un an si 5 luni!
Care este contextul evenimentelor? Acest Rudolf si clonele sale umpleau rafturile Selgros si Diverta la sfarsitul anului trecut. Cum era de asteptat, Alessia, copilul, era cea mai fericita cand dadea mana cu Rudolfii din zonele mentionate. Precizez ca atunci cand strangi usor labuta renilor ei incep sa cante si sa danseze. Asadar ori de cate ori intram in cele doua locatii copilul se ducea sageata catre Rudolfi si cantand la la la la ........dadea mana cu toti renisorii, de multe ori si cu alte animale cantatoare aflate in zona.. In toata perioada sarbatorilor acest ritual s-a intamplat de cateva ori astfel incat fara sa stim noi, parintii, s-a creat o legatura puternica intre copil si ren. Ca urmare in momentul in care Rudolfii au luat drumul catre alte case si au inceput sa se rareasca a fost destul de greu sa mai gasim cativa. Astfel ca acum lucrurile nu mai stateau ca la inceput si trebuia sa cautam, sa scotocim chiar la raionul de jucarii, undeva in spate, spre deosebire de inceput cand erau numerosi si erau la intrare. In felul acestaam ajuns sa facem lucruri care semanau cu o operatiune de salvare astfele incat intr-o seara cautand si scotocind am mai gasit doua exemplare din care unuia dintre ei ne-am hotarat sa-i oferim viata mai lunga si mai fericita, adica un loc langa Alessia si baterii noi cand va obosi. Acum lucrurile pareau intrate pe fagasul normal si renul canta de bucurie ori de cate ori Alessia il lua de manuta. Pentru a consfinti legatura speciala dintre ei au petrecut impreuna seara de revelion, mai mult dupa miezul noptii, cand am lasat copilul la bunici si cand Rudolf a cantat neincetat , mai ales la inceputul noptii cand pentru a se alinta si a-si acompania cantecul de leagan Alessia l-a prins pe micut de manuta si nu i-a mai dat drumul. Pentru cine nu este obisnuit cu Rudolf pot sa va spun ca este destul de greu sa incerci sa dormi pe muzica lui!
Si ptr bunici a fost la fel de greu si in felul acesta au reusit sa prinda foarte mult din noaptea frumoasa dintre ani fara sa inchida un ochi! Ca detaliu tehnic copilul se poate alinta si strange de manuta animalutul si in somn.Asadar acum il avea pe Rudolf si ma asteptam ca la intrare in magazine Alessia sa fie ceva mai linistita in privinta lui. Numai ca dupa Anul Nou am intrat in Diverta unde nu mai era nici un Rudolf nici la raft, nici la raion, nici la obiecte defecte, nu mai era nici unul….. pot sa spun ca ar fi fost bines a fie macar unul pentru ca fara sa exagerez l-a cautat in Diverta aproximativ 15 min cantand la la la la …….Desi nu am fost evacuati pentru tulburarea linistii pot sa va spun ca jocul pe care l-am creat in mintea copilului cu Rudolf care este undeva intr-un raft si astepata sa fie cautat a fost interesant. Atat de interesant incat copilul il cauta acum neincetat…
dar ca toate lucrurile sper sa treaca si aceasta intamplare….Gresit!!! Obesesia prezentei lui Rudolf continua! Ce scriu acum s-a intamplat ulterior redactarii. La un moment dat spre sera chiar inainte de culcare bateriile lui Rudolf s-au terminat si Rudolf gajiia, intrase in vrie. In acel moment aveam putin treaba pe calculator. A trebuit sa las totul balta si sa ma port exact ca echipele de interventie. Am scos repede bateriile, am scos din burta unei masinute unele mai bune si l-am repornit pe Rudolf. M-am simtit ca mecanicul personal de la limuzinele scumpe care tb sa insoteasca permanent masina. Sunt mecanic de Rudolf si cred ca o sa exersez schimbarea bateriilor ptr ca de data asta mi-a luat foarte mult, aprox 2 min. Trebuie sa reduc timpul la 3o de secunde.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home