Monday, January 8, 2007

Solutia cea mai simpla pentru fericire! luna a 9-a


De cele mai multe ori solutiile simple le incercam foarte tarziu. Putem fi mai fericiti cu un copil decat avind la dipozitie toate tehnologiile si bucurandu-ne de tot luxul disponibil!
Mai intai trebuie sa-l faci si recunosc ca nici noi nu ne-am gandit la copil decat in momentul in care am fost relativ nevoiti sa-l facem. Lucrurile s-au schimbat acum si reinvatam viata. De cand avem bebele am reinteles mai bine plimbarile in aer liber, desi e drept ca exersam si inainte cu cateii, dar acum parca este si mai placut. Consumul de jucarii a crescut si nu stiu daca este direct proportional dar parca noi adultii suntem mai veseli si avem mai mult umor de cand cumparam jucarii pentru copil si ne jucam.Jocul de-a fata ascunselea este modalitate atat de simpla de joc incat te intrebi de ce adultii nu-l mai joaca!? In fond nu-ti trebuie decat putina imaginatie sa te gandesti ca regasirea celuilalt este o reusita. In fond oamenii au nevoie sa se caute unii pe ceilalti si sa se ghiceasca. Desigur sunt si jocuri mai interesante pentru adulti dar se poate incepe cu asta.
Simplitatea nu inseamna plictiseala si luna asta am crescut suficient sa mergem la tobogan si la leagan. Adultii cred ca se dau in tobogan cele mult o data pe an in parcurile de vacanta. Cred ca asta lucreaza la copii asupra zambetului pentru ca am observat foarte multe zambete in jurul toboganelor . Recomand primarilor sa amenajeze si ptr adulti asa ceva sau macar investitorii sa realizeze ce potential exista in adulti!!
Un alt eveniment major al lunii este mersul sustinuta de manute. Desi pare simplu la prima vedere sa mergi in doua picioare pot sa va spun de la bebelusi ca nu e atat de usor. Dar este cea mai mare distractie sa incerci sa stai la verticala, cei care consuma alcool in exces stiu de ce, vorba sloganului unei beri! Pas cu pas reusim sa facem academia de mers. Suntem la rezolvarea problemelor poticneli si echilibru.
Jocurile adultilor pot imprumuta din naturaletea si ingenuitatea copiilor dupa schema: cei aflati intre 28- 30 de ani sa imprumute jocurile celor pana intr-un an, cei intre 30- 40 de ani pot sa incerce orice joc recomandat pentru copii pana in 3 ani, cu mare grija la obiectele ascutite iar cei peste 40 ani sa incerce orice joc de dezvoltarea gandirii, logicii si spiritului de echipa:))
………………………………………………………………………………………..

Locul in care se se behaie cel mai mult, se macaneste, se necheaza nu este cum te-ai astepta intr-o turma de animale ci in dormitoare in fata bebelusilor. Sunt asa incantati incat esti pe rand gaina cotcodac, rata, copacel, maimuta, aproape orice. Onomatopeele sunt adevarate capodopere artistice dar pot sa spun ca pe masura ce crestem bebelusul se transforma in ce in ce mai mult in om. De la un “ma-ma “ clar spus acum, pornind cu atrofierea reflexului de degete stranse la picior la stimul extern, privirea care acum te fixeaza de parca intelege acum totul, gesturile de afectiune conduc la impresia ca bebelusul invata sa fie om. Invatam impreuna si totul pare atat de simplu! Ai nevoie doar de doua manute, doua picioruse, o gurita dulce, niste ochi jucausi si multa dragoste!
Salutari bebelusilor!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home