Monday, January 8, 2007

Lunaniversarea! Prima luna cu copilul!


Lunaniversare vine de la implinirea unei luni de viata a copilului tau, a bebelusului. Ce o sa facem!? Ca la o petrecere o sa ne distram, o sa cumparam bautura si mancare, ne chemam prietenii si dam muzica mai tare… Ei bine nu!! De data asta nu chemam pe nimeni, dam muzica in surdina si ne uitam la copil cum mananca la sanul mamei. Momentul sampaniei vine si el singur caci aia mica de lacoma ce este mananca atata laptic incat imediat dupa alaptare mai arunca putin si pe hainute sub forma de spuma ……artificii nu folosim dar de momente comice avem parte mai ales la schimbat pampersul si se numeste “caca pe toti din jur”.Si stiu ca nu va seamana chiar a petrecere in toata regula dar dormi dupa asta ca si cand nu te-ai fi oprit din dans toata ziua.Dar de fapt ce este lunaaniversarea ar spune scepticii: este o scena de familie dulceaga realizata de doi oameni mai obositi agitatandu-se in jurul bebelusului( de parca nu ar fi atatea momente deaniversare si mai incolo!)
Pe de alta parte lunaniversarea suna deja ca cea nai tare petrecere…… asa si este si sunt atatea scenarii in care acest lucru se poate intampla: copilul schimbat si mama odihnita, copilul infometat si mama neodihnita, tatal agitat si copilul dornic sa fie leganat etc.
Tot pentru sceptici as vrea sa spun ca viata de adult merge inainte si ai nevoie de toate cunostiintele invatate in scoali: mecanica si fizica pentru a alege un carucior sau jocul probabilitatilor pentru ca sa apreciezi exact timpul in care crezi ca se va culca ….
Pe scurt si pe un ton serios de data aceasta este faptul ca inca din prima zi orice tip de ajutor este binevenit si eu il numesc serviciu de depanare care la noi este format de catre socrii si care ne ajuta cu pregatirea miancarii mancarii odata la trei zile si in situatiile in care vream sa iesim undeva doua trei ore( am fost deja la restaurant intr-o seara si bebele a stat far noi mai bine de trei ore)
Si pentru cine a citit si articolul “tata la debut” si a vazut comparatia cu calatoria pot sa va spun ca acum calatoria pe jos se transforma intr-o calatorie cu acceleratul in care trebuie sa-ti tragi repede suflu si sa te pregatesti in timpul drumului. Adio popasuri lungi si plicticoase. A venit animatia si agitatia !!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home