Monday, January 8, 2007

Parcul de distractii, luna a 8-a




Viata copilului la opt luni este plina de candoare si gingasie. Este toata numai un zambet si incep sa apara realizari memorabile: mersul de-a buselea si un “ma-ma” timid monosilabic. Cunoasterea copilului cu parintii se dezvolta si copilul invata prin imitatie sa faca precum indienii la atac si la revedere cu manuta, si la sosire, si la plecare, si cateodata chiar si in timpul mesei. Iar parintii invata sa faca precum poneiul de agrement, adica sa o
care pe micuta intr-un iures prin toata casa. Distractia este pe masura unui parc de distractii!! Tata-tiribomba si mama –balansoar sunt alte doua mijloace care pornesc si starnesc rasul micutei. Si rasul este atat de cald, vesel si pur incat doar un alt ras de copil il mai poate descrie. Descrierea in cuvinte este prea putin. Fiecare parinte cunoaste rasul copilului sau si poate spune ca este ceva magic, odihnitor, sanatos in el. Si fiecare traieste pentu rasul acesta care se revarsa si asupra parintiilor care isi gasesc linistea si sensul pentru ca rasul copilului este ca o umbrela care te apara de vremea rea. Sub umbrela se intampla doar minuni!
Mi-as permite o paranteza in care sa spun ca ar putea fi creata o metoda de linistire, de cucerire a calmului cu ajutorul rasului. Sa-ti comanzi asa o ora de ras de copil. Si cred ca ar merge pentru ca nu stiu om care sa fie nervos si sa nu se linisteasca cand vede si aude un copil razand. Sa-i zicem feng shui al rasului.!
Si pentru ca fiecare parc de distractii are specialitatea casei, dans rock si masina de curse cu 0 Km /h la nasul nostru de un an si jumatate, noi avem cateii magici si premergatorul cantaret. Avem doi catei si as face comparatia cu imaginile din Malboro care sunt slabe fata de imaginea cu copilul dand pinteni premergatorului si alergand dupa catei prin casa ca sa-i mustaceasca si sa-i mangaie in felul ei, asa ca la epilare. Lasou(asa se scrie ??)inca nu are iar cateii alearga sprinteni din calea cowboyului cu premergator. Iar in momentele in care se linisteste si nu mai alearga dupa catei asculta muzica din bordul premergatorului, ca vorba aia are muzica in limuzina, si atunci incepe sa fac pe DJ desavarsit. Muzica in toata casa cu dedicatie speciala!
Cam asta se intampla in luna a opta si in rest aceleasi clipe minunate, cand se trezeste, cand adoarme, la baie, la plimbare, la joaca….
Salutari la toti bebelusii!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home