Monday, January 8, 2007

Mersul nazdravan si dintisorul magic, luna a 10-a


Magia este specifica copiilor. Ei transforma lumea prin zambetul lor si prin puterea de a crede in povesti, in personaje de basm, in puterea parintilor, in frumusetea lumii si mai ales prin credinta in ei si asta se vede in curajul lor de a visa si de a-si trai viata. Spun deja vorbe mari dar este rodul monitorizarii piticilor prin parcuri cu ocazia iesirilor cu Alessia
Acum bagheta magica a ajuns si la noi si ne-a atins usor piciorusele si mergem. Alessia este un pitic cu mers echilibrat, foarte calm care-si aseaza tacticos picioarele unul in fata celuilalt si foarte rar se clatina sau accelereaza. Are in schimb opriri dese pentru a observa o gropa de nisip, un trecator, un catel sau orice altceva ce-i atrage atentia.
Eleganta hainutelor ei de bebe sunt prezentate altfel acum cand merge, cand se poate roti, cand face o linie dreapta de mai mult de 3-4 metri si mai ales cand costumasul este asortat cu niste pantofiori draguti cu fundita.
Mersul nazdravan este baza jocurilor viitoare si anticipez momentul in care o sa alerg dupa pitica sa-mi sfariie calcaiele. Deja vad prin parcuri parinti care stau si astepata un start imaginar, pregatiti sa urmareasca piticul inimos care fuge de langa ei in zig-zag, razand si veselindu-se de intamplarea urmaririi. De aceea mersul este o preocupare zilnica dar nu ne grabim pentru ca urmarirea va incepe intr-o zi si atunci, vai de mine !!, caci piticii alearga repede si se strecoara prin locuri pe unde nici cu gandul nu gandesti !
Mersul este si un element care ii creeaza pofta de mancare. Si daca pana acum nu manca grozav acum ori de cate ori facem miscare apetitul se schimba, rasul si bunadispozitia cresc. Asa ca cine face miscare cu copilul prinde trenul cu mult mai multe lucruri si stimuleaza inclusiv somnul ceea ce inseamna timp liber mai mult pentru parinti, care ca sa fim egoisti, mai au nevoie si de timp doar pentru ei.
Acum in a zecea luna mersul nazdravan este insotit de dintisorul magic, primul ei dintisor aparut acum o saptamana care a fost asteptat ca un oaspete de seama. Ne uitam dupa el de ceva timp si chiar daca nu facusem o obsesie pentru el sau nu incepusem sa pariem pe el aveam totusi o grija deosebita sa vedem cum isi anunta sosirea. Intr-o zi dupa baita tati a vazut dintisorul sclipind si din momentul acela am inteles ca este pregatita pentru poza de pasaport. Pentru ca , nu-i asa !?, ar fi fost pacat sa-i fac poze oficiale fara detalii personale sugestive cum sunt dintii, ma rog, dintisorul.Dintisorul este acum iesit doar pe jumatate si cresterea lui este monitorizata atent si ii asteptam pe fratiorii lui!
Acum prin mers si prin dintisori avem deja o fetita. Usor, usor ii zicem la revedere la bebe, nu si la scutece, si fetita dragalasa ne anunta continuarea povestii. Povestea unui embrion devenit nou-nascut si a unui nou-nascut devenit bebe continua cu transformarea unui bebe in fetita cu mers nazdravan si dintisor magic. Si pentru ca magia este intrerupta de nevoi imediate ma duc sa vad ce face Alessia. La revedere! Salutari la toti piticii!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home