Alessia, un an si 10 luni, si animalele domestice!
Printre primele lucruri pe care copilul le invata este cum sta treaba cu animalele domestice. Asa ca pe langa studiul de biblioteca, carti ilustrate si carti de desen, am
varsat cutia cu animale reale: vaci, oi, caluti, capre etc Chestia asta am facut-o mergand la munte pe traseul Sinaia, cota 2000, cabana Diham, Plaiul Foii si Rasnov. Am stat in Sinaia si in fiecare zi ne duceam sa studiem animalutele, iarba verde si gratarul.
Acum erau momentele de testare adevarate si eventualele neclaritati acum trebuiau lamurite; cine behaie, cine face cacareze, cine are coarne si coada, cine se baliga, ce face fiecare, care este rostul fiecaruia ??
Fiecare animal a fost catalogat exact cum fac expertii de pe Natural Geografic. Oile sunt animale cu blana, umbla in turma si sunt conduse de catre cioban care are ca ajutor caini ciobanesti. Oile ne dau lapte, lana si cateodata carne dar chestia asta cu sacrificatul animaleleor o las pentru mai tarziu. Deocamdata am invatat-o pe Alessia sa intre in mijlocul lor si sa le zica brr, brr... si dupa cum se vede o face cu mult curaj! Am trecut apoi la vacute care ne dau lapte, branza si au coada lunga sa-si dea aere si coarne ca sa iasa bine in poze! De ce umbla cu boii si de ce sunt vacute mov care dau ciocolata(milka) sper sa-i explic mai tarziu cand voi mai creste eu si voi putea sa-i explic asemenea lucruri fara sa ma incurc! Am ajuns si la caluti care sunt cele mai frumoase animale, sunt de diferite dimensiuni si copiii se joaca si ii iubesc la nebunie chiar daca unii sunt din plastic. Cand necheaza inseamna ca au chef de joaca si intotdeuana sunt veseli si buni cu copiii cuminti. Parintii joaca de multe ori rolul calutilor.
In fine, au fost multe alte animale pe care nu le mai enumar aici dar care au fost trecute in revista cu sunetele pe care le scot, cu preocupari si obiceiuri, garderoba fiecaruia etc
Nu stiu daca este o parere subiectiva dar copilul parca a fost mai vesel si pentru fiecare oaie, vaca, caprita, calut vazut (a )castigam mai multa sanatate si mai multa roseata in obraji. Cu cat vedem mai multe cu atat mai bine! Copilul parca trece printr-un proces
de dezvoltare accelerata in timpul calatoriilor.
Pentru ca ne place si ne simtim atat de bine in mijlocul naturii, si animalutelor imi place sa ma gandesc ca daca am fi fost indieni ne am fi descurcat de minune!
Acum capitolul asta nu este inchis dar este destul de bine acoperit. Alessia raspunde bine si la lucrarile de verificare a cunostiintelor si acum vom trece la momentul in care va trebui sa-i prezint animalele salbatice. Nu stiu cum o sa mergem in mijlocul lor. Probabil ca de data asta o sa mergem la ZOO.
Labels: intamplari cu poveste
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home